Verschil Vespa Sprint en Vespa Sprint Sport

Vespa Sprint Sport scooter

De Vespa Sprint en Vespa Sprint Sport zijn twee zeer populaire scooters van Vespa. Je hebt ongetwijfeld van deze twee modellen gehoord. Op het oog lijken de Vespa scooters hetzelfde, maar toch zit er verschil tussen de modellen. We leggen het verschil uit.

Kenmerken Vespa Sprint

De Vespa Sprint is gebaseerd op de Vespino klassieker uit de jaren ‘60 en ‘70. Ook heeft het wat weg van de Vespa Primavera, alleen is dit model in een sportiever jasje gestoken. De Sprint wordt gezien als een retro model met een iconisch ontwerp. Gebruiksgemak en stabiliteit komen op een uitstekende manier bij elkaar. 

Kenmerken Vespa Sprint Sport

De Vespa Sprint Sport uitvoering is de meest sportieve variant van de Vespa Sprint modellen door de strepen op de zijkant. Het ontwerp en de sportieve prestaties van deze Vespa zijn tevens gebaseerd op de succesvolle Vespino uit de jaren ‘60 en ‘70. De Vespa Sprint S heeft een traditioneel en stijlvol design, veel comfort en een perfecte wegligging. 

Gelijkenissen tussen Vespa Sprint modellen

Het ontwerp en de sportieve prestaties van de Vespa Sprint modellen zijn gebaseerd op de succesvolle Vespino uit de jaren ‘60 en ‘70. Daarnaast zijn de Vespa Sprint modellen de enige scooters met een volledig stalen body-frame. Nog meer gelijkenissen tussen de Vespa Sprint scooters zijn de tank, de afmetingen, het gewicht en de cilinderinhoud. Ook de ovale spiegels en de bijzondere vorm koplamp zijn bij de twee Vespa scooters gelijk. De Vespa Sprint scooters zijn tevens uitgevoerd met het splinternieuwe injectie Euro 5 4-takt motorblok, stevige 12 inch banden en een USB-aansluiting in het dashboardkastje. Als laatste zijn deze modellen zeer waardevast en rijden ze zuinig (1 op 35). 

Verschil tussen Vespa Sprint en Vespa Sprint S

Er zijn veel gelijkenissen tussen de scooters. Misschien vraag je je af wat dan precies de verschillen zijn? Nou, eigenlijk niet erg veel. De naam zegt het al, maar de Vespa Sprint Sport is wat sportiever dan de Vespa Sport. Dit zit hem in het uiterlijk: op de Vespa Sprint S zitten rode strepen op de zijkanten. Dit laat het model net iets sportiever ogen dan de normale Vespa Sprint. 

Vespa Sprint kopen?

Wil jij een Vespa Sprint of een Vespa Sprint Sport kopen? Kom dan naar de showroom van Naaldwijk Scooters of bestel online op onze website. Wij verkopen beide modellen in meerdere kleuren. Ook kun je kiezen tussen een 25 km/u snorscooter en een 45 km/u bromscooter. Als je voor een Vespa Sprint model gaat, dan ga je voor een betrouwbaar model van echt Italiaans design. En koop je een van de twee Vespa scooters? Dan krijg je 2 jaar garantie.

Wat is het verschil tussen Vespa Sprint en Sprint S?

Qua techniek zijn de Vespa Sprint S en de Vespa Sprint gelijk. Het enige waar de twee Vespa modellen in verschillen, is het uiterlijk. Op de Vespa Sprint Sport is een rode striping op de zijkanten aangebracht.