Op 2e pinkersterdag zijn wij geopend. Bekijk nu onze populaire voordeel klappers.

Kenteken en verzekeren

Elke scooter, brommer en motorscooter moet een kenteken en verzekering hebben. Schaf je er een aan, dan zetten wij het kenteken op jouw naam. Ook kun je via ons een verzekering afsluiten. Welk kenteken en verzekering je nodig hebt, hangt af van de scooter die je hebt.

Blauw of geel kenteken

Heb je een 50cc scooter? Dan heb je in Nederland een blauwe of gele kentekenplaat nodig. Een scooter met een blauwe kentekenplaat is een 25 km/u snorscooter, een scooter met een gele kentekenplaat is een 45 km/u bromscooter.

Verzekeringen

Sluit je via Naaldwijk Scooters een verzekering af? Dan ben je verzekerd bij ENRA verzekeringen, de specialist in tweewieler verzekeringen. Heb je schadevrije jaren bij een andere verzekeraar opgebouwd, maar wil je graag overstappen? Dat kan snel en eenvoudig. Je originele schadevrije jaren van je huidige verzekeraar worden op basis van een verklaring gewoon meegenomen.

Er zijn vier soorten verzekeringen die je kunt afsluiten voor je scooter, brommer of motorscooter. Ook voor je elektrische fiets kun je een verzekering afsluiten.

WA-verzekering

De WA-verzekering is de meest eenvoudige dekking. ENRA dekt de Wettelijke Aansprakelijkheid tot € 5.000.000 bij letselschade en tot € 2.500.000 bij materiële schade. Met de WA-verzekering verzeker je je tegen de schade die je een andere toebrengt en waar je aansprakelijk voor bent. De verzekering is uit te breiden met de diefstalverzekering.

Diefstalverzekering

Wil je naast je WA-verzekering ook gedekt zijn tegen diefstal, dan kan je een diefstalverzekering afsluiten. Hiermee ben je tevens verzekerd tegen joyriding. De premie is afhankelijk van je postcode en de waarde van je scooter. Voor het afsluiten van een diefstalverzekering moet je voertuig voorzien zijn van een ART-goedgekeurd scooterslot.

Cascoverzekering

De cascoverzekering is de meest uitgebreide verzekering. Je bent dan verzekerd tegen diefstal, totaal verlies (total loss) en schade die de bestuurder zelf veroorzaakt heeft. Pechhulp is eveneens meeverzekerd. De premie van de cascoverzekering is gebaseerd op de waarde van je scooter die je hebt opgegeven bij het aanvragen van de verzekering.

Natura dekking

Bij de natura dekking wordt de schade door Naaldwijk Scooters hersteld. Bij totaal verlies na een aanrijding of diefstal leveren we een vervangend voertuig. ENRA betaalt vervolgens de factuur tot maximaal het verzekerde bedrag, minus een eventueel eigen risico en de afschrijving (indien van toepassing). Wordt de schade niet hersteld? Dan krijg je 50% van het schadebedrag minus het eigen risico vergoed.

Voordelen van ENRA verzekeringen

Met de ENRA verzekering via Naaldwijk Scooters profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je bent verzekerd tegen de poliswaarde in plaats van de dagwaarde.
  • Het eerste jaar ben je verzekerd tegen de nieuwwaarde.
  • Alle scooter accessoires zijn meeverzekerd tegen volledige waarde.
  • ENRA is voordeliger dan andere verzekeringen.
  • Je krijgt een voordelige verhaalservice. Hiermee ben je gedurende de looptijd van de verzekering verzekerd voor het deskundig verhalen van schade op de schuldige na een verkeersongeval in Nederland.
  • Je begint als nieuwe klant met een hoge no-claim korting van 55%.
  • Jongere bestuurders onder de 25 jaar zijn meeverzekerd. Is er schade ontstaan en is de bestuurder van de tegenpartij jonger dan de hoofdbestuurder, dan betaal je een extra eigen risico van € 500. De jongere bestuurder is wel verzekerd.
  • Je helm is altijd gratis meeverzekerd na een verkeersongeval tot maximaal € 70.
  • Je hebt recht op hulpverlening na een ongeval met de scooter of in het geval van diefstal, ook buiten de eigen woonplaats in Nederland.