Elektrische fatbikes

Ben je op zoek naar een e-bike die net wat stoerder en robuuster is dan de normale elektrische fietsen? Ga dan voor een elektrische fatbike. Elektrische fatbikes vallen zeker op in het verkeer. Naaldwijk Scooters heeft verschillende soorten e-fatbikes in het assortiment. Bekijk onze Knaap fatbikes en Ruff Cycles fatbikes.

Onze populaire e-fatbikes

Kenmerken e-fatbikes

Een e-fatbike is stoerder en robuuster dan een normale elektrische fiets. Dit komt doordat dergelijke elektrische fietsen dikke banden hebben met een hoog profiel. Dit zorgt ervoor dat e-fatbikes meer grip hebben, ook op onverharde wegen. Daarnaast hebben elektrische fatbikes vaak een dik, aluminium frame.

Knaap fatbikes

In ons assortiment vind je verschillende Knaap fatbikes, bijvoorbeeld de Knaap RTD en de Knaap AMS Black Edition. Knaap is van Nederlandse afkomst en heeft met de fatbikes een stoere en avontuurlijke stadsfiets weten te creëren. De elektrische fatbike is voor 2 personen en heeft een actieradius tot wel 140 km per accu. Bekijk alle Knaap fatbikes op onze website.

Ruff Cycles fatbikes

Ook de Ruff Cycles fatbikes hebben wij in ons aanbod, zoals de Ruff Cycles Biggie en de Ruff Cycles The Ruffian. Ruff Cycles is ontstaan in Duitsland en is geïnspireerd op de (Amerikaanse) hiphop cultuur en bijbehorende BMX’s. Als je een fatbike van Ruff Cycles ziet, zie je voornamelijk authentieke frames en dikke banden. Een groot voordeel van de Ruff Cycles is de Bosch middenmotor. Bekijk alle Ruff Cycles fatbikes op onze website.

Elektrische fatbike kopen bij Naaldwijk Scooters

Wil je een elektrische fatbike kopen? Kom dan naar Naaldwijk Scooters. Wij hebben verschillende e-fatbikes in ons assortiment, zoals de Knaap fatbikes en Ruff Cycles fatbikes. We hebben een 1000m2 showroom waar wij veel modellen van allerlei A-merken op voorraad hebben. Dus kom snel langs om jouw elektrische fatbike te kopen.

Dé shop voor fatbikes

Maak een proefrit

Wil je de fatbike die je op het oog hebt eerst uitproberen? Geen probleem, maak direct een afspraak! Wij zorgen ervoor dat het model klaarstaat voor de proefrit.

Grootste voorraad schakelbrommers van Nederland

Naaldwijk Scooters heeft een grote voorraad fatbikes. De kans is dus heel groot dat je bij ons jouw droom fatbike vindt!

RDW erkend en BOVAG garagebedrijf

Vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn we RDW erkend. Ook zijn we door BOVAG benoemd als erkend garagebedrijf.

Plan direct je afspraak Vandaag geopend van 08:00 tot 17:30

Fatbike kopen?

Wil jij een fatbike kopen? Een fatbike kenmerkt zich door het robuuste uiterlijk en de brede noppenbanden. De dikke banden zorgen ervoor dat je veel grip en comfort hebt, of je nu op een verharde weg rijdt of op onverharde wegen. Zowel de banden als het frame van een fatbike voorzien je van de juiste stabiliteit en schokdemping. Daarom is een fatbike kopen een zeer goede beslissing. Naaldwijk Scooters heeft verschillende elektrische fatbikes in het assortiment van Knaap Bikes en Ruff Cycles.

Wat is een elektrische fatbike?

Een elektrische fatbike is op verschillende vlakken anders dan een normale elektrische fiets. Ten eerste ziet een e-fatbike er totaal anders uit. Een fatbike wordt ook wel een elektrische fiets met dikke banden genoemd, omdat een fatbike beschikt over brede noppenbanden. Dit geeft meer grip, schokdemping en comfort. Ook een hoog profiel, een dik, aluminium frame en een stoere uitstraling typeren een elektrische fatbike.

Naast uiterlijke kenmerken hebben elektrische fatbikes ook intrinsieke kenmerken. Een e-fatbike heeft namelijk een geïntegreerde elektromotor met een vermogen van maximaal 250 Watt. Dit zorgt ervoor dat fietsen minder zwaar wordt in vergelijking met een normale fiets. Een elektrische fatbike wordt namelijk deels elektrisch en deels op spierkracht aangedreven. Een normale fiets wordt alleen op spierkracht aangedreven.

Hoe snel mogen elektrische fatbikes?

Elektrische fatbikes hebben een maximale snelheid van 25 km per uur. Dit komt doordat een elektrische fatbike dan legaal is voor de openbare weg. Tevens stopt de trapondersteuning automatisch wanneer je de 25 km per uur hebt bereikt; dit is wettelijk vastgesteld. E-fatbikes die harder gaan, zijn niet toegestaan op de weg. Ga je wel harder, dan zou je namelijk verplicht een helm moeten dragen. Dit is bij e-fatbikes met een snelheid van 25 km per uur (nog) niet het geval.

Voordelen van elektrische fatbikes

Al met al zijn er een aantal voordelen die elektrische fatbikes hebben.

  • In vergelijking met een normale fiets ziet een elektrische fatbike er stoer en robuust uit.
  • Het dikke, aluminium frame van de e-fatbike zorgt voor meer stabiliteit.
  • Een elektrische fatbike heeft dikke banden die zorgen voor meer grip, schokdemping en comfort.
  • Fietsen op een e-fatbike is minder zwaar door de elektromotor.
  • Op een elektrische fatbike hoef je nog geen helm te dragen.

Verschillende e-fatbike merken

Wil je graag een e-fatbike kopen? Wij hebben verschillende elektrische fatbikes in ons aanbod van Knaap Bikes en Ruff Cycles. Ontdek jouw favoriete exemplaar bij Naaldwijk Scooters. Kom langs in onze 1000m2 showroom of bekijk online ons assortiment.

Knaap fatbike

In ons assortiment vind je verschillende Knaap fatbikes, bijvoorbeeld de Knaap RTD en de Knaap AMS Black Edition. Knaap is een e-bike merk van Nederlandse bodem en heeft met haar fatbikes een stoere en avontuurlijke stadsfiets weten te creëren. De elektrische fatbike is voor 2 personen en heeft een actieradius tot wel 140 km per accu.

Bekijk alle Knaap fatbikes

Ruff Cycles fatbike

Ook de Ruff Cycles fatbikes hebben wij in ons aanbod, zoals de Ruff Cycles Lil’Missy en de Ruff Cycles Lil’Buddy. Ruff Cycles is ontstaan in Duitsland en is geïnspireerd op de (Amerikaanse) hiphop cultuur en bijbehorende BMX’s. Als je een fatbike van Ruff Cycles ziet, zie je voornamelijk authentieke frames en dikke banden. Een groot voordeel van de Ruff Cycles is de Bosch middenmotor.

Bekijk alle Ruff Cycles fatbikes

Opladen elektrische fatbike

Het opladen van een elektrische fatbike kan bij veel mensen voor stress zorgen. Gelukkig is dat totaal niet nodig. Is jouw e-fatbike van Knaap of Ruff Cycles bijna leeg? Dan kun je deze makkelijk opladen met de bijgeleverde lader. De accu kun je gewoon uit de fiets halen en in een stopcontact (thuis of op je werk) opladen. Na enkele uren is deze weer volledig opgeladen. Super handig!

De Ruff Cycles fatbikes zijn voorzien van een Lithium-ion Bosch PowerPack accu van 500Wh of 300Wh. Doorgaans kun je hier tussen de 52 en 142 km mee fietsen. De Knaap fatbikes zijn voorzien van een 36V 21Ah Samsung Lithium-ion. In modus 1 kun je tot 140 km per acculading afleggen. In modus 5 zal dit een bereik zijn tot 60 km.

Fatbike voor dames

Veel fatbikes hebben een onhandige opstap voor dames. Gelukkig hebben wij ook fatbikes die speciaal voor dames zijn gemaakt, namelijk de Ruff Cycles Lil’Missy 500Wh en de Ruff Cycles Lil’Missy 300Wh. Deze fatbikes hebben een lager instapframe, zodat dames makkelijker kunnen opstappen. Ook zijn de Lil’Missy fatbikes voorzien van een sierlijk ontwerp en verschillende vrouwelijke kleuren.

Wat is de beste elektrische fatbike?

Wat de beste elektrische fatbike is, hangt af van jouw wensen. Kies bij ons uit merk, kleur, budget en vermogen. Zowel van het merk Knaap Bikes als van Ruff Cycles zijn wij officieel dealer. Dit betekent dat je bij ons een betrouwbaar en kwalitatief goed product koopt. In principe zijn dus al onze e-fatbikes goed. Maar als je houdt van een opvallende fatbike, dan is The Ruffian van Ruff Cycles een e-bike voor jou. Met deze fatbike presenteert het merk de meest iconische stalen tank in de e-bikewereld. Dit pronkstuk van Ruff Cycles beschikt over de Bosch Performance CX 85 Nm motor en een 500Wh accu.

Wat kost een fatbike?

Bij Naaldwijk Scooters kun je een fatbike kopen van de merken Knaap Bikes of Ruff Cycles. De goedkoopste fatbike heeft een prijs van € 2.499. Dit betreft de Knaap AMS Black Edition. De hoogste prijs voor een fatbike in ons assortiment is € 6.199. Dit betreft de Ruff Cycles The Ruffian Packard Grey. De gemiddelde prijs van een fatbike in ons assortiment is € 3.854.

Fatbike kopen? Doe dat bij Naaldwijk Scooters!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een fatbike kopen? Doe dat dan bij Naaldwijk Scooters. Wij hebben zowel Knaap fatbikes als Ruff Cycles fatbikes in ons assortiment. Kom langs in onze 1000m2 showroom in Naaldwijk en maak een proefrit op jouw favoriete fatbike, zodat je zeker weet dat de fatbike die jij wil kopen ook lekker fietst.

Heb je behoefte aan een helm om veilig de weg op te kunnen met jouw fatbike? Wij hebben speciale e-bike en speed pedelec helmen van Demm. Zo is jouw hoofd altijd beschermd tegen ongelukken.

 

Veelgestelde vragen over elektrische fatbikes

Heb je een rijbewijs nodig voor een e-fatbike?

Goed nieuws: je hebt geen rijbewijs nodig om op een e-fatbike te fietsen. Ook zit er geen maximum leeftijd aan het fietsen op een elektrische fatbike. Je kunt dus gewoon een e-fatbike kopen bij Naaldwijk Scooters.

Wat is een elektrische fatbike?

Een e-fatbike is stoerder en robuuster dan een normale elektrische fiets. Dit komt doordat dergelijke elektrische fietsen dikke banden hebben met een hoog profiel. Dit zorgt ervoor dat e-fatbikes meer grip en schokdemping hebben. Ook hebben elektrische fatbikes vaak een dik, aluminium frame.

Wat is de beste elektrische fatbike?

Als je houdt van een opvallende fatbike, dan is The Ruffian van Ruff Cycles een e-bike voor jou. Met deze fatbike presenteert het merk de meest iconische stalen tank in de e-bikewereld. Dit pronkstuk van Ruff Cycles beschikt over de Bosch Performance CX 85 Nm motor en een 500Wh accu.

Hoe snel mogen elektrische fatbikes?

Elektrische fatbikes hebben een maximale snelheid van 25 km per uur. Dit komt doordat een elektrische fatbike dan legaal is voor de openbare weg. Tevens stopt de trapondersteuning automatisch wanneer je de 25 km per uur hebt bereikt; dit is wettelijk vastgesteld.

Hoe rijdt een fatbike?

Door de dikke noppenbanden van een fatbike heb je meer grip, schokdemping en comfort. Daarnaast zorgt het dikke, aluminium frame voor meer stabiliteit. Kies je voor een elektrische fatbike, dan is het minder zwaar fietsen door de trapondersteuning van de elektromotor.