Schakelbrommer kopen?

Zoek je een stoere en snelle tweewieler met een echt race-uiterlijk? Dan is een schakelbrommer de ideale keuze. Naaldwijk Scooters heeft schakelbrommers in het assortiment van Beta en Fantic. Hiermee weet je zeker dat je een echte racemotor hebt.

Kom naar onze showroom

Onze populaire schakelbrommers

Wat is een schakelbrommer?

Ga je een schakelbrommer kopen, dan wil je natuurlijk wel weten wat dit precies is. Eigenlijk zit de definitie al in de naam: het is een bromfiets waarop je moet schakelen. Een schakelbrommer gaat 45 km per uur en wordt door middel van een koppeling en voetversnellingen bestuurd. De koppeling is de linker hendel op het stuur. Schakelen doe je door je linkervoet omhoog of omlaag te doen. In principe kun je het vergelijken met een auto: daarin moet je ook koppelen en schakelen om op snelheid te komen.

Voordelen schakelbrommer

Als je een schakelbrommer kent, dan weet je waarschijnlijk dat deze modellen eruitzien als echte racemotoren. Daarnaast hebben schakelbrommers nog meer voordelen:

  • Ze hebben betere rijeigenschappen.
  • Ze hebben een stoer en sportief uiterlijk.
  • Ze staan bekend om de grotere wielen. Dit biedt meer grip en meer veiligheid.
  • Door het schakelen heb je een lager brandstofverbruik en kun je het maximale motorvermogen beter benutten.
  • Een schakelbrommer is beter geschikt voor ruiger terrein.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een schakelbrommer?

Misschien denk je dat je voor een schakelbrommer een speciaal rijbewijs moet hebben. Dit is niet het geval. Net zoals bij een bromfiets, scooter, speed pedelec, snorfiets en brommobiel heb je gewoon een AM rijbewijs nodig.

Verschillen tussen schakelbrommer en scooter

Twijfel je tussen een scooter en een schakelbrommer? Of wil je graag weten wat de verschillen zijn tussen de twee? Dat leggen we je hieronder uit.

Uiterlijke verschillen

Het grootste verschil is natuurlijk het uiterlijk. Een schakelbrommer ziet eruit als een motor, terwijl een scooter er minder race-achtig uitziet. Een schakel brommer is ook vaak groter dan een scooter. Maar daarentegen heeft een scooter weer meer opbergruimte, bijvoorbeeld onder het zadel.

Prestaties

Ook in prestaties verschillen een schakelbrommer en scooter van elkaar: een schakelbrommer heeft een sterkere motor met meer cilinderinhoud. Daarnaast moet je – de naam zegt het al – schakelen om op snelheid te komen. Trek de koppeling in, laat het gas los en bedien ondertussen het schakelpedaal. Dit is veel meer werk dan bij een scooter, waar je gewoon gas geeft en vooruit gaat.

Onderhoud

Een nadeel van een schakelbrommer is dat deze veel onderhoud nodig heeft. Dit komt doordat een schakel brommer heel anders in elkaar zit en er meer onderdelen zijn waar je rekening mee moet houden. Een scooter heeft niet zo veel onderhoud nodig.

Nieuwe of tweedehands schakelbrommer kopen?

Wil je graag een schakelbrommer kopen, maar weet je niet zeker of je een nieuw of tweedehands model wilt? Het voordeel van een nieuwe schakelbrommer is dat jij de eerste eigenaar bent. De brommer is compleet nieuw en heeft daardoor niet direct veel onderhoud nodig. Wel is een nieuwe duurder dan een tweedehands schakelbrommer. Op dit moment heeft Naaldwijk Scooters geen tweedehands exemplaren in het occasion assortiment. Dit wordt echter wel regelmatig aangevuld met nieuwe modellen.

4-takt of 2-takt schakelbrommer?

Twijfel je tussen een 4-takt en 2-takt schakelbrommer? Het grote verschil is dat een 2-takt motor draait op een mengsel van benzine met olie. Een 4-takt motor draait op benzine zonder toevoeging. We noemen verder nog een aantal verschillen:

2-takt schakelbrommers…

  • …zijn schoner
  • …hebben een lager rendement

4-takt schakelbrommers…

  • …zijn zuiniger
  • …zitten wat ingewikkelder in elkaar
  • …zijn wat makkelijker om te tanken

Welke schakelbrommer kopen?

Wil je graag een nieuwe schakelbrommer kopen? Koop er dan een bij Naaldwijk Scooters. Wij hebben brommers van de merken Beta en Fantic in ons assortiment. De brommers van beide merken zijn stoer, robuust en zeer geschikt voor onverharde wegen.

Beta schakelbrommer

Het merk Beta brommers is van Italiaanse afkomst. Een schakelbrommer van Beta staat voor hoge kwaliteit en duurzame materialen. De uitstraling van de brommers wordt gekenmerkt door design en techniek. Dit heeft als gevolg dat de brommers stuk voor stuk uniek, stoer en sportief zijn. Voor een echt motorgevoel moet je zeker bij Beta zijn. Wij hebben verschillende modellen van dit merk in ons assortiment. Denk aan de Beta Enduro en Beta Motard.

Bekijk alle Beta 50cc schakelbrommers

Fantic schakelbrommer

Ook het merk Fantic brommers vindt zijn herkomst in Italië. Het merk begon met het produceren van mini-bikes, maar heeft daarna de focus verlegd naar de productie van sportieve off-road 50cc schakelbrommers. Dit was een goede keuze, want in Europa werden deze bromfietsen erg populair. De 50cc schakelbrommers van Fantic staan bekend om hun kwaliteit. Wij hebben verschillende Fantic brommers in ons assortiment, zoals de Fantic Enduro Performance en de Fantic Motard Competition.

Bekijk alle Fantic 50cc schakelbrommers

Wat kost een schakelbrommer?

Schakelbrommers zijn vaak net iets duurder dan een normale scooter. Bij Naaldwijk Scooters begint een goedkope schakelbrommer bij een prijs van € 3.395. Dit betreft de Beta Motard schakelbrommer (50cc). De duurste brommers die wij hebben, zijn de Fantic Enduro Competition 50cc schakelbrommer en de Fantic Motard Competition 50cc schakelbrommer. Beide brommers hebben een prijs van € 4.749.

Dé shop voor schakelbrommers

Maak een proefrit

Wil je de schakelbrommer die je op het oog hebt eerst uitproberen? Geen probleem, maak direct een afspraak! Wij zorgen ervoor dat het model klaarstaat voor de proefrit.

Grootste voorraad schakelbrommers van Nederland

Naaldwijk Scooters heeft de grootste schakelbrommer voorraad van Nederland. De kans is dus heel groot dat je bij ons jouw droom schakelbrommer vindt!

RDW erkend en BOVAG garagebedrijf

Vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn we RDW erkend. Ook zijn we door BOVAG benoemd als erkend garagebedrijf.

Plan direct je afspraak Vandaag geopend van 08:00 tot 17:30

Schakelbrommer kopen bij Naaldwijk Scooters

Een schakelbrommer kopen? Dat doe je bij Naaldwijk Scooters. Wij hebben schakelbrommers van 50cc van de merken Beta en Fantic in ons assortiment. Kom naar onze showroom om de modellen te bekijken. Ook een proefrit maken is mogelijk.

Krijg je pech met je schakelbrommer of moet er onderhoud plaatsvinden? Ook dan kun je terecht bij Naaldwijk Scooters. Wij hebben een gratis ophaalservice die jou en jouw brommer bij pech ophalen in Zuid-Holland. Jouw brommer krijgt vervolgens het nodige onderhoud en reparaties van onze specialisten. We beschikken over een flinke dosis kennis en moderne apparatuur. Zo kun jij snel weer de weg op.

Dus wil jij een schakelbrommer kopen? Kom langs of bekijk ons aanbod op onze website!