Op 2e pinkersterdag zijn wij geopend. Bekijk nu onze populaire voordeel klappers.

Omkeuren snorscooter naar geel kenteken

Vanwege de helmplicht die op 1 januari 2023 is ingegaan, willen steeds meer mensen een bromfiets (45 km/u) hebben in plaats van een snorfiets (25 km/u). Gelukkig hoef je geen nieuwe bromfiets te kopen, want bij Naaldwijk Scooters kun je nu jouw snorscooter om laten keuren naar een bromfiets! 

Waar moet de scooter aan voldoen?

Bij Naaldwijk Scooters kun je jouw 25 km/u snorscooter laten omkeuren naar een 45 km/u bromscooter. Wij zijn namelijk een officieel RDW-erkend bedrijf die de omkeuring mag uitvoeren. Voordat je jouw bromfiets laat omkeuren, zijn er een aantal dingen die je moet weten:

  • De snorfiets moet op naam van iemand staan.
  • De snorscooter mag geen zogenoemde ‘belemmerende status’ hebben, zoals bijvoorbeeld een rijverbod of gestolen.
  • De snorscooter moet voldoen aan de permanente eisen. Dit geldt ook nadat de snorfiets is omgekeurd naar een bromfiets.
  • Niet alle scooters kunnen bij een RDW-erkend bedrijf worden gekeurd. Soms moet je naar een RDW keuringsstation. Via de RDW-kentekencheck kun je zien of je jouw snorscooter kunt laten keuren bij een RDW-erkend bedrijf zoals Naaldwijk Scooters. 

Hoe gaat het keuringsproces?

Kan jouw snorscooter een bromscooter worden? Dan bestaat het proces uit de volgende 5 stappen: 

  1. Tijdens de keuring controleren we onder andere de maximumsnelheid en het geluidsniveau.
  2. Vervolgens geven wij de goedkeuring door aan het RDW. 
  3. Let er op dat je na de keuring niet meer mag rijden (behalve via de kortste route naar huis). Je moet namelijk wachten totdat de gele kentekenplaat op je bromfiets zit. 
  4. Binnen 5 werkdagen stuurt het RDW je een nieuw kentekenbewijs. Let op: de tenaamstellingscode die je hebt, blijft gewoon geldig. Heb je nog een papieren kentekenbewijs? Dan krijg je wel een brief met de volledige tenaamstellingscode.
  5. Heb je het kentekenbewijs gekregen? Wissel je blauwe kentekenplaat dan direct om voor een gele kentekenplaat. Deze kun je kopen bij een kentekenplaatfabrikant. Let op: neem de blauwe kentekenplaat en het nieuwe kentekenbewijs mee.

Kosten omkeuren snorscooter

Wil je weten wat het bij Naaldwijk Scooters kost om je snorscooter om te laten keuren naar een bromfiets? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de kosten en de procedure. 

Verzekering

Na de omkeuring heb je dus geen blauw kenteken meer, maar een geel kenteken. Dit kan gevolgen hebben voor je verzekering. Het is verstandig om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. 

Heb jij interesse in het laten ombouwen van jouw huidige snorscooter, of wil je meer informatie over het proces?

Neem contact op met onze werkplaats