Winterbanden: onmisbaar, ook onder je scooter

Banden wisselen voor scooters

Als het kouder wordt, gaat het bandenwisselseizoen weer beginnen. Voor auto’s is dit vrij standaard, maar wist je dat je het best ook je scooterbanden wisselt? Er zijn namelijk speciale winterbanden voor scooters. Je maakt er niet meteen een sneeuwscooter mee, maar je rijdt wel echt veel beter en veiliger in de wintermaanden.

Maak direct een afspraak voor het wisselen van je banden >

Meer grip met winterbanden

Hoe werken winterbanden onder je scooter? Het rubber van een winterband is zachter. Bij koude temperaturen blijft dit beter soepel, waardoor je meer grip hebt. Daarnaast is het profiel van een winterband dieper dan dat van een zomerband. Hierdoor voeren je scooterbanden water, modder en sneeuw sneller af. Op je scooter zit je toch iets minder goed beschermd dan in een auto. Zorg dat je niet onderuit gaat en wissel je scooterbanden naar winterbanden!

Wanneer winterbanden onder je scooter?

Zodra het koud en/of nat wordt. Het soepelere rubber van de winterband zorgt voor betere prestaties zodra de temperatuur onder ongeveer 7 graden komt. De diepere geul in het profiel van de winterband voert meer water af dan een zomerband. Dit zorgt ervoor dat je minder snel gaat slippen. In de herfstige stortbuien die ons land kent, zijn ze dan ook een welkome basis onder je scooter!

Winterbanden voor je scooter kopen?

Een winterband is dikker en gaat langer mee dan een zomerband. En: omdat je in de winter de zomerbanden van je scooter niet verslijt, gaan die ook weer langer mee! Win-win. Maar wat kosten winterbanden voor een scooter? We snappen dat jij je dat afvraagt. Neem contact met ons op, dan geven wij je een passend advies. Wij vertellen je welke band je precies nodig hebt en wat het kost.

Sneeuwt het echt heel hard? Dan zit er maar één ding op:

Maak een afspraak voor het wisselen van je banden >