Piaggio MP3 motorscooters

Piaggio MP3 motorscooters

Zeggen we Piaggio, dan denk je waarschijnlijk direct aan de Piaggio scooters en Piaggio motorscooters waar het populaire merk om bekend staat. Een aantal van die populaire motorscooters betreft de Piaggio MP3 modellen. Waarschijnlijk heb je ze wel eens gezien, één wiel achter en twee wielen voor. Er zijn verschillende modellen van de Piaggio MP3 motorscooters. Welke modellen zijn dit en waarom zijn deze motorscooters echt een must-have?

Over het merk Piaggio

We weten zeker dat je wel eens van Piaggio hebt gehoord. Het merk bestaat sinds 1884. Er zijn nog meer Europese merken die horen bij het Piaggio-emperium. Zo is het populaire Vespa ook onderdeel van het merk Piaggio. Aprilia behoort ook tot Piaggio. Nu we dit hebben gezegd, is het wel duidelijk dat Piaggio een zeer goed merk is. Piaggio is gróót, oftewel de grootste Italiaanse producent van vliegtuigen, bromfietsen, motorfietsen en scooters.

Piaggio MP3 motorscooter: de modellen

Een van de bekendste en krachtigste voertuigen die Piaggio op de markt heeft, zijn de Piaggio MP3 motorscooter modellen. Misschien heb je ze wel eens gezien: de iconische driewielige motorscooters. Deze motorscooters zijn gericht op comfort, veiligheid en verbeterde prestaties. De nieuwe modellen hebben efficiëntere Euro 5-motoren, een ultramodern design en nieuwe technische ontwikkelingen. Denk aan functies zoals BLIS, een achteruitrijcamera en cruise control. Naaldwijk Scooters heeft een aantal Piaggio MP3 modellen in het assortiment. Hieronder vind je alle modellen inclusief de kenmerken.

Piaggio MP3 300 HPE Yourban

Piaggio MP3 300 HPE Yourban

De nieuwe Piaggio MP3 300 HPE Yourban is stoer, robuust en ideaal voor de snelweg en lange ritten. De motorscooter heeft twee wielen aan de voorkant en één wiel aan de achterkant. Dit zorgt voor een stabiele ligging en maximale prestaties. Deze motorscooter heeft vier kleppen, vloeistofkoeling, elektronische injectie en een nieuwe HPE motor. Piaggio motorscooters met een HPE motor zijn veel krachtiger met tot wel 23 pk meer dan andere motorscooters. En ze zijn lager in brandstofverbruik.  

Piaggio MP3 Sport 300 HPE Yourban

Piaggio MP3 Sport 300 HPE Yourban

De Piaggio MP3 Sport 300 HPE Yourban is een indrukwekkende motorscooter die zowel stoer als robuust is en zeer geschikt is voor heerlijke stadsritten. Ook deze motorscooter heeft twee wielen aan de voorkant en één wiel aan de achterkant. De motorscooter heeft een krachtige HPE motor, vier kleppen, vloeistofkoeling en elektronische injectie, wat zorgt voor een efficiënte en soepele werking. Daarnaast geeft deze motorscooter ook nog andere technische hoogstandjes, zoals een integraal remsysteem en een USB-aansluiting.

Piaggio MP3 400

Piaggio MP3 400

Deze Piaggio MP3 400 heeft een nog grotere cilinderinhoud dan de MP3 300. Naast het uiterlijk en een nieuwe motor zijn er natuurlijk ook nieuwe innovaties toegevoegd aan deze sportieve Piaggio MP3 400. Zo heeft de Piaggio een nieuw integraal remsysteem, een keyless-systeem, een USB-poort, veel opbergruimte en een 7″ TFT-kleurendisplay, het grootste in het segment van driewielscooters. 

Piaggio MP3 Sport 400

Piaggio MP3 Sport 400

Het uiterlijk van de Piaggio MP3 Sport 400 wordt geaccentueerd door speciale kleurenschema’s. De rijervaring is nog verder verbeterd door Piaggio MIA, het multimediaplatform waar je jouw smartphone mee kan verbinden. Daarnaast heeft de Piaggio 400 de meest recente innovaties: een keyless-systeem voor een snelle en gemakkelijke start, opbergvak in het instrumentenbord met USB-poort, een grote opbergruimte onder het zadel met handige verlichting en een 7″ TFT-kleurendisplay.

Piaggio MP3 530 HPE

Piaggio MP3 530 HPE

De nieuwe Piaggio MP3 530 HPE is de meest geavanceerde driewielscooter die Piaggio ooit heeft geproduceerd: een 530cc HPE motor met Euro 5 keuring, cruise control, achteruitrijsysteem, achteruitrijcamera en Blind Spot Information System zijn voorbeelden van functies die aanwezig zijn op de Piaggio MP3 530 HPE. De Piaggio 530 is zeer geschikt voor grote steden en daarbuiten. 

Voordelen Piaggio MP3

De Piaggio MP3 modellen hebben een enorme lijst aan voordelen:

 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Meest krachtige HPE motor
 • Drie wielen voor een betere en stabiele wegligging
 • Volledige LED-verlichting
 • MIA-systeem voor smartphone verbinding
 • 7” TFT-kleurendisplay
 • Veel opbergruimte
 • USB-poort
 • Keyless-systeem
 • Zeer zuinige motor
 • ABS/ASR-systeem

Nadelen Piaggio MP3

Zijn er ook nadelen van de Piaggio MP3? Nou, eigenlijk niet zo veel. De motorscooters zijn luxe en voorzien van de nieuwste technische opties. Dit maakt de MP3’s zeer gewild. Houd je meer van een compacte en wendbare scooter? Door de twee wielen aan de voorkant zou het kunnen dat de Piaggio MP3 wat minder wendbaar is dan een (motor)scooter met twee wielen. Doordat de MP3’s zo luxe en uitgebreid zijn, zie je dit ook terug in de prijs. De kosten van deze Piaggio modellen liggen tussen de € 8.099 en € 15.299. Een behoorlijk bedrag dus. Maar zeker wel de moeite waard, als je het geld hebt. Verder heeft de Piaggio MP3 weinig zwakke punten.

Welk rijbewijs heb je nodig voor de Piaggio MP3?

Ben je benieuwd met welk rijbewijs je een Piaggio MP3 kan rijden? Dan hebben we goed nieuws voor je. Heb je alleen een rijbewijs B en heb je deze behaald vóór 19 januari 2013? Dan hoef je geen speciaal motorrijbewijs te hebben om de Piaggio MP3 te besturen. Heb je jouw autorijbewijs gehaald na deze datum? Dan heb je helaas wel een motorrijbewijs nodig. Dit komt doordat de Piaggio MP3’s een sterk vermogen hebben en veel harder gaan dan 45 km/u. Met de MP3’s kun je ook gewoon op de snelweg rijden. 

Piaggio MP3 kopen bij Naaldwijk Scooters

Kom gerust eens naar de showroom van Naaldwijk Scooters, waar we verschillende exemplaren voor je hebben klaarstaan. Uiteraard adviseren wij je graag over welke Piaggio MP3 jij het beste kunt kopen. Ook met andere vragen kun je bij ons terecht. Ben je er al helemaal uit en weet jij exact welke je wilt kopen? Dan kun je jouw nieuwe motorscooter ook online bestellen via de Piaggio motorscooter pagina.

Ben jij helemaal overtuigd en wil jij zo snel mogelijk één van de Piaggio MP3 modellen kopen?

Bekijk alle Piaggio motorscooters