Kun je het beste een benzine of elektrische scooter kopen?

Je wilt een nieuwe scooter of motorscooter kopen, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, om je dagelijkse boodschappen mee te doen of om lekker mee te touren. Kun je dan het beste een benzine scooter of een elektrische scooter kopen? We wegen de voor- en nadelen van een elektrische en benzine scooter voor je af.

Elektrische scooters

Een elektrische scooter, ook wel een e-scooter genoemd, is een (motor)scooter die wordt aangedreven door een elektrische motor. Deze scooters worden steeds populairder. En dat is niet zo vreemd.

Kenmerken van elektrische scooters

De e-scooter is stiller en milieuvriendelijker in vergelijking met benzine scooters. Milieuvriendelijkheid zou een goed argument kunnen zijn om voor een elektrische scooter of elektrische motorscooter te kiezen. Daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoper. Veel elektrische scooters hebben een uitneembare accu die je op elk gewenst moment en gewenste locatie kunt opladen. Stroom kost minder dan de huidige benzineprijzen, daarom zou een e-scooter een goed alternatief zijn. Een nadeel van een e-scooter is dat het langer duurt om de accu op te laden dan het tanken van een benzine motor. Daarnaast kom je nog niet heel ver met een elektrische scooter: over het algemeen is de actieradius maar 50 kilometer. Handig voor snelle stadsritjes, maar minder handig als je veel moet of wil rijden.

Elektrische merken

Je kunt veel elektrische scooters kopen. Ook Naaldwijk Scooters heeft een aantal elektrische scooters in het assortiment. Zo hebben wij elektrische modellen van Niu, de Vespa Elettrica en de Piaggio 1, Piaggio 1 Plus en Piaggio 1 Feng Chen Wang. Ook zijn we onlangs officieel dealer geworden van het merk Super Soco. Deze scooters kun je volop vinden in onze showroom.

Voordelen en nadelen van elektrische scooters op een rij

+ Elektrische scooters en motorscooters zijn stil en geruisloos;
+ Ze zijn milieuvriendelijk door het gebrek aan uitlaatgassen;
+ Meeste e-scooters hebben een uitneembare accu die je kunt opladen waar en wanneer je wilt;
+ Ze zijn goedkoper omdat ze op stroom rijden in plaats van benzine;
+ Zeer handig voor korte en snelle stadsritjes.

Opladen van de accu duurt langer dan tanken;
Je komt minder ver door de beperkte actieradius;
Niet handig voor lange afstanden.

Benzine scooters

Verreweg de meeste scooters hebben een benzine motor. Het verschil ten opzichte van een elektrische scooter, is dat een benzine scooter een verbrandingsmotor heeft. Dit zorgt voor uitlaatgassen, want niet erg goed is voor het milieu. Toch zijn de benzine scooters nog steeds enorm in trek.

Kenmerken van benzine scooters

Een benzine scooter maakt geluid en is minder goed voor het milieu. Wel moeten scooters met een verbrandingsmotor tegenwoordig voldoen aan steeds strengere emissienormen, wat het milieu ten goede komt. Als je veel gebruik maakt van een scooter en je langere ritten moet maken (bijvoorbeeld om naar je school of werk te geraken), is een benzine scooter veel handiger. Dit komt omdat je met een verbrandingsmotor veel verder komt. Gemiddeld rijdt een scooter op een volle benzinetank al snel 100 tot 125 kilometer. Dit is veel meer dan het bereik van een huidige elektrische scooter. Wel is de prijs van een volle tank op dit moment veel duurder dan stroom voor een volle accu.

E5 of E10 in je scooter?

Het verschil tussen de benzinesoorten E5 of E10 voor je scooter is het percentage bio-ethanol. In E5 benzine zit maximaal 5% bio-ethanol en in E10 benzine zit maximaal 10%. Hoewel E10 minder schade aan het milieu aanbrengt door de lagere uitstoot C02, is deze benzine wél schadelijk voor je scooter.

Benzine scooter merken

Naaldwijk Scooters heeft veel verschillende scooters en brommers met een benzinetank. Wij hebben de volgende merken in ons assortiment:

Voordelen en nadelen van benzine scooters op een rij

+ Erg geschikt voor langere ritten;
+ Kan veel verder rijden dan een elektrische (motor)scooter;
+ Door de strengere emissienormen zijn benzine scooters steeds milieuvriendelijker.


Minder goed voor het milieu dan een elektrische scooter of elektrische motorscooter;
Een benzine scooter is duurder in gebruik door de hoge benzineprijzen.

Wil je een benzine of een elektrische scooter kopen? Dan ben je bij Naaldwijk Scooters aan het juiste adres.

Bezoek onze showroom