De elektrische scooter

Elektrische scooters worden steeds populairder. Niet gek natuurlijk, want er komt steeds meer aanbod van elektrische scooters. Zo brengt Vespa binnenkort hun allereerste elektrische scooter op de markt en je kent vast de mooie elektrische scooters van NIU wel. Dat steeds meer scootermerken een elektrische variant op de markt brengen, komt ook door de milieuregels in grote steden. Amsterdam stelde al een milieuzone in voor scooters van voor 2010 en Rotterdam en Den Haag bieden slooppremies aan voor oude scooters. Andere steden overwegen het voorbeeld van Amsterdam te volgen.

Elektrisch rijden heeft zo zijn voordelen

Voor inwoners van Amsterdam (en binnenkort Utrecht) is het voordeel misschien wel het allergrootst: met een scooter van voor 2010 komen ze de binnenstad niet meer in. Een nieuwe benzinescooter ís een oplossing, maar direct overstappen op elektrisch is wel zo veilig. Elektrische scooters blijven namelijk schoon, hoe oud ze ook zijn. Op die manier weet je zeker dat je overal mag blijven rijden. Een schone scooter is natuurlijk niet alleen fijn voor de steden en het leefklimaat, maar ook voor jezelf. Een elektrische scooter is ook nog eens een stuk stiller dan een benzine-scooter. Zo kun je makkelijker een muziekje luisteren onderweg.

Foto & video

Elektrische Vespa Elettrica
Elektrische Vespa Elettrica
Display elektrische Vespa Elettrica

Nieuw elektrische scooters stukken beter dan voorheen

Omdat de vraag naar elektrische scooters groeit, wordt het aanbod breder, maar ook beter. De allereerste elektrische scooters hadden nog al eens problemen met accu en actieradius, maar die tijd is nu echt voorbij. De nieuwste modellen zijn uitvoeriger getest, gemaakt van betere materialen en de accu’s houden het een stuk langer vol. Zo hebben de accu’s van de nieuwe Vespa Elettrica en die van NIU-scooters een actieradius van maar liefst 100 kilometer. De gemiddelde gebruiker hoeft de batterij daardoor maar eens per 5 dagen op te laden.

10% van alle verkochte scooters is elektrisch

Ook die laadtijd is nu een stuk korter dan voorheen. In 3, 4 of 5 uurtjes zit de accu van een elektrische scooter alweer helemaal vol. Handig dus als je een laadpunt op je werk hebt of als je ’s nachts wilt opladen. Door die sterke verbetering van elektrische scooters worden ze steeds populairder. Inmiddels is ongeveer 10% van alle verkochte scooters elektrisch. Er rijden zelfs meer elektrische scooters dan elektrische auto’s in Nederland.

Elektrische scooter goedkoper in onderhoud en verbruik

Hoewel een elektrische scooter in aankoop duurder is, zijn ze in tegenstelling tot hun benzine-broertjes wel minder onderhoudsgevoelig. Na aankoop zijn de kosten voor een elektrische scooter dus lager in zowel onderhoud als verbruik.

De voordelen van elektrische scooters op een rijtje:

  • schoner, minder stank
  • stiller
  • lagere onderhoudskosten
  • lagere verbruikskosten
  • toegestaan in alle steden
  • actieradius tot 100 kilometer
  • korte laadtijd (vanaf 4 uren)

Keuzehulp bij elektrische scooters

Welke elektrische scooter bij jou past, hangt af van je wensen, je eisen en natuurlijk je budget. Gebruik je de elektrische scooter bijvoorbeeld vooral meerdere keren per dag voor korte afstanden of juist een paar keer per dag voor langere stukken? Elektrische scooters (en de batterijen) zijn er in verschillende soorten, maten en natuurlijk prijsklassen. Naaldwijk Scooters denkt graag mee over welke elektrische scooter het beste bij jouw gebruik past.

Een compleet advies

Op basis van jouw unieke wensen

Eerlijke inruilprijs

Je kunt je scooter bij ons inruilen. Altijd tegen een eerlijke inruilprijs

Gratis ophaalservice

Pech, ongeval of een lekke band? Geen paniek, we komen je (gratis) ophalen

Ruime voorraad

We hebben altijd ruim 300 nieuwe scooters op voorraad.

Naaldwijk scooters
dé shop voor scooters en accessoires

Bij Naaldwijk Scooters heb je niet alleen de keuze uit een ruim aanbod nieuwe en tweedehands scooters: je shopt er je hele uitrusting bij elkaar.

ma-za 8:00-18:00 0174 - 62 44 70

Bel ons gerust voor vragen of advies.

Bezoek onze showroom in Naaldwijk

Vandaag geopend van 08:00 tot 18:00
9,4
175 klanten beoordelen Naaldwijk Scooters met een 9,4 / 10 - Klantenvertellen.nl

© 2019 Naaldwijk Scooters

Website door PVM en Basticom