Beta, Italiaanse passie voor motoren en brommers

Beta brommer

Italië, middenin het prachtige Florence gevestigd, Beta motor company. Als wereldbekend merk biedt Beta alles wat er van een crossmotor/brommer verwacht kan worden: snelheid, karakter, veiligheid en dan ook nog eens een stijl die niet te evenaren valt. Het aanbod aan Beta tweewielers is enorm uitgebreid en heeft unieke kwaliteiten.

Zowel thuis in de offroad als de enduro motorcross heeft Beta zijn imperium uitgebouwd om aan ieders wensen te voldoen, van hobby-rijder tot competitieve racer.

Italiaanse schakelbrommer met het juiste motorgevoel

De Beta 50 Enduro Racing is geen doorsnede schakelbrommer maar de regerend Europees kampioen Enduro. Deze 50cc klasse van Beta heeft zich inmiddels jaren bewezen in kwaliteit en duurzaamheid. Door het lichte gewicht, goede stuureigenschappen en prachtige ontwerp onderscheiden deze Beta bromfietsen zich ten opzichte van de rest.

Voor komend seizoen hebben alle Beta 50cc modellen weer een update gehad en zijn deze voorzien van de laatste techniek om door de strengste euronormen alsnog met een tweetaktmotor een goedkeuring te krijgen. Het topmodel voor de enduro is de RR Enduro Factory en voor de supermoto, de Beta rr 50 Motard Track.

Onze bestseller, de Beta RR Motard 50 Track

Voor elke 50cc rijder die graag op een echte motorfiets wil rijden, is de Beta RR 50 de eerste grote stap naar je motorfiets toekomst. Dit is een ‘50 cc’ betreft de cilinderinhoud. Al het andere is van de bovenste plank en motorfiets waardig, assertieve styling, kenmerken die je normaal gezien op motoren met een grotere motor ziet, eersteklas afwerking, een perfecte mix van wendbaarheid en stabiliteit plus een superieur ‘rijgevoel’.

Verder is de Beta RR Motard 50 Track luxe afgemonteerd met onder andere:

  • Precisie gegoten voetsteunen
  • Zwarte achterbrug
  • Uitlaat expansiekamer met vernikkelde afwerking
  • Geluiddemper van rood geanodiseerd aluminium
  • Aluminium spaakwielen met zwarte velgen
  • Dubbele kleur (wit / zwart) (zwart / rood)

Grote verschillen Enduro vs Enduro Racing

De Beta Enduro Racing is voorzien van een verstelbare 41mm (up side down) voorvork, een pro-link systeem en een verstelbare schokbreker. De standaard en de Sport versies van de 50cc enduro modellen zijn voorzien van een niet-verstelbare schokbreker en voorvork met diameters van 37mm en 40mm. Een verstelbare en sterkere schokbreker kan wel optioneel door ons worden  voorzien.

Verschillen 50 Motard vs RR 50 Track

De Beta Track is het topmodel voor de supermoto, voorzien van een verstelbare 41mm USD (up side down) voorvork, terwijl de standaard en sport versie zijn uitgevoerd met een reguliere 37mm en 40mm voorvork. Alle supermoto modellen zijn voorzien van een vaste niet verstelbare schokbreker maar kunnen wel door ons optioneel worden voorzien van een verstelbare en sterkere variant.

Einde van een tijdperk?

Vanwege de strengere milieunormen is het momenteel voor de schakelbrommer fabrikanten zeer moeilijk om de brommers te blijven ontwikkelen met een tweetakt motor. Hierdoor zien wij helaas wat iconische merken verdwijnen. Beta is voor zover bekend de enigste schakkelbrommer fabrikant die de techniek en kennis beheerst om een tweetakt brommer te produceren die voldoet aan de nieuwe strengere Euro-normen.

Dankzij Beta blijft de snerpende felle tweetakt motor nog in leven!