Op 2e pinkersterdag zijn wij geopend. Bekijk nu onze populaire voordeel klappers.

9 voordelen en nadelen van elektrische scooters

Elektrische scooters zijn hot. Ze winnen de laatste jaren in rap tempo aan populariteit en dat is niet zo gek. Door de nieuwe milieuregels in grote steden wordt de productie en aanschaf van elektrische scooters gestimuleerd. Maar buiten deze nieuwe ontwikkelingen zijn er nog meer redenen om voor een elektrische scooter te kiezen. In dit blogartikel zijn de voordelen van een elektrische scooter en de nadelen van een elektrische scooter beschreven. Deze argumenten kun je gebruiken bij de keuze voor jouw nieuwe e-scooter. 

Voordelen elektrische scooter

Wil je een elektrische scooter kopen, maar wil je jezelf eerst nog even inlezen over de voordelen van een elektrische scooter? Wij hebben 6 verschillende voordelen op een rij gezet.

1. Milieuvriendelijk

Het eerste voordeel van een elektrische scooter is dat het milieuvriendelijk en duurzaam is. Een elektrische scooter verbruikt namelijk geen brandstof. Hierdoor vindt er geen luchtvervuiling plaats. Kortom, elektrische scooters zijn niet schadelijk voor jezelf en voor je omgeving. 

2. Geen brandstofkosten

Het tweede voordeel van een elektrische scooter is dat je niet meer hoeft te tanken. Dit bespaart je dus veel geld! Je hoeft alleen nog maar een stekker in de elektrische scooter te steken en de e-scooter is na een paar uur weer helemaal klaar voor gebruik. De gemiddelde laadtijd van elektrische scooters is ongeveer 4 uur van helemaal leeg tot helemaal vol.

3. Betrouwbaar

Het derde voordeel van een elektrische scooter is dat deze altijd start. Benzine scooters hebben nog wel eens de neiging om niet te starten. Vooral bij koud weer in de winter, maar soms ook in de zomer. Dit komt omdat de techniek eerder steken kan laten vallen dan bij een elektrische scooter. Elektrische scooters hebben deze problemen niet, waardoor deze betrouwbaarder zijn dan een scooter op brandstof.

4. Minder onderhoud

Het vierde voordeel van een elektrische scooter is dat de kosten voor het onderhoud over het algemeen een stuk lager zijn dan bij scooters die rijden op brandstof. Met een elektrische scooter bespaar je dus dubbelop: win-win!

5. Overal toegestaan

Het vijfde voordeel van een elektrische scooter is dat elektrische scooters voldoen aan de milieu eisen. Dit betekent dat een elektrische scooter overal zijn toegestaan, ook in de steden waar je niet meer overal met brandstof scooters mag rijden. Dit is het geval in Amsterdam en Utrecht.

6. Ideaal voor woon-werkverkeer

Het zesde en laatste voordeel van een elektrische scooter is dat de actieradius van elektrische scooters soms tot wel 100 kilometer gaat. Dit is korter dan brandstof scooters, maar het is wel genoeg voor (korte) stadsritten en woon-werkverkeer. Op kantoor of thuis kun je de elektrische scooter opladen, zodat je er daarna weer mee kunt rijden. 

Nadelen elektrische scooter

Er zitten niet alleen maar voordelen aan een elektrische scooter. Hoewel er meer voordelen zijn, willen we toch ook de nadelen van een elektrische scooter uitlichten. Zo kun je beter de keuze maken of je een elektrische scooter wil kopen. We hebben 3 nadelen op een rij gezet.

1. Relatief hoge aanschafkosten

Het eerste nadeel van een elektrische scooter is dat de aanschaf relatief hoger is dan scooters die rijden op brandstof. Dit heeft te maken met het feit dat de elektrische scooters nog redelijk nieuw zijn en de productiekosten relatief hoog liggen. Ook is het aanbod van elektrische scooters nog steeds lager dan benzine scooters, ook dat merk je aan de prijs.

Naar verwachting zullen de prijzen de komende jaren wel dalen. Ook is niet elke elektrische scooter heel duur. Hier staat dan wel tegenover dat de elektrische scooter veel minder kost om te kunnen blijven rijden, zoals de brandstofkosten en de onderhoudskosten.

2. De accu

Het tweede nadeel van een elektrische scooter is dat na een aantal jaar de accu vervangen moet worden. Dit kan duur zijn. Wel is het zo dat wanneer je dit eenmaal gedaan hebt, je daarna praktisch een nieuwe elektrische scooter hebt. De accu is namelijk het belangrijkste onderdeel van elektrische scooters.

3. Opvoeren is lastiger

Eigenlijk mag dit geen nadeel van een elektrische scooter zijn. Voor je eigen veiligheid en voor die van anderen is het beter om je aan de maximumsnelheid te houden. Maar indien je toch graag je elektrische scooter wil opvoeren, gaat dat een stuk lastiger (lees: vrijwel niet) dan bij scooters die rijden op brandstof.

Conclusie

Er zijn genoeg voordelen van een elektrische scooter die als reden kunnen dienen om een elektrische scooter te kopen. Ook al zijn er een paar nadelen aan een elektrische scooter, die wegen niet op tegen de voordelen. Daarbij komt nog eens dat elektrische scooters de komende jaren alleen maar zullen toenemen in populariteit, en dus ook in aanbod. Hierdoor kun je er eigenlijk niet meer omheen dat straks steeds meer mensen op een elektrische scooter zullen rijden. Dit is een goede zaak voor het milieu.

Bekijk het aanbod elektrische scooters van Naaldwijk Scooters

Naaldwijk Scooters is een van de eerste leveranciers van elektrische scooters en dé scooterwinkel van het Westland. Hierdoor hebben wij een breed aanbod elektrische scooters. Ook zijn onze scooter specialisten gespecialiseerd in het onderhoud van een elektrische scooter en het geven van advies. Wil je een elektrische scooter kopen of wil je eerst meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in onze showroom in Naaldwijk!

Goed voor het milieu en de portemonnee; elektrische scooters van alle topmerken.

Bekijk alle elektrische scooters